Svampkurs i två delar
I torsdags var det svampkurs.... ¨Det vi plockade skulle vi laga till på fredag.... Vi träffades på restaurangskolans kök...
en kock och tillika lärare på skolan mötte upp. ...samt en kockelev... vi blev indelade i olika "kocklag" och vilka rätter.... Det vattnades i munnen när han berättade vad vi skulle laga..det blev en väldans god meny.....Sedan fick vi servera kurskamraterna med vad vi gjort iordning...jag och två till skulle laga till hjorten..
Menyn
Trattkantarellsoppa
Chevreost på rostat bröd på en bädd av sockerärtor och spenat med tunna skivor vildsvin
Vildand med en pytt av butternuts pumpa, squash, paprika och vårlök och en havtornssås
Hjort med stekt potatis (stekt i honung och farinsocker) och en timjankvist på.. 3 stycken svampsåser. Sillkremla-sås, blandsvampsås och Karl Johansås.
Vaniljglass med björnbär i Grand Marnier likör.